USPUM ONLINE SEMİNERLERİ – 36 ‘’İnsan Kaynaklarında İsraf”
Konu hakkında:
İsraf denince çoğumuzun aklına ekmek ve yiyecek israfı gibi gündelik yaşantımızdan bir kesit geliyor. Elbette yiyecek ve içeceklerin israfı önemli ve dikkate değer kayıplarımızdır. Ancak en ağır ve telafisi en güç israflardan birisi de sosyolojik bir israf türü olan “İnsan Kaynaklarında İsraf” sorunudur. Çünkü toplumsal ve ekonomik etkileri bireysel israf davranışlarından çok daha güçlü, yaygın ve kronik bir sorundur. İnsan Kaynaklarında israfın temeli aile ortamında atılır, eğitim hayatında derinleşir, çalışma hayatında kökleşerek yıkıcı etkilerini yaygınlaştırır. Bu haftaki seminer konuğumuz ile İnsan Kaynaklarında İsraf konusunu irdelemeye ve toplumsal farkındalığa bir katkı sunmaya çalışacağız. Çayınız veya kahveniz eşliğinde güzel bir sohbet izleyeceğinizi iddia ediyor ve sizleri de bekliyoruz.
Yazar Hakkında:
Sayın Burcu CAN Hanımefendi Sosyoloji Lisansının ardından Marmara Üniversitesinden pedagojik formasyon eğitimi almış ve Aydın Üniversitesinden Sosyoloji Yüksek Lisansını tamamlayarak uzmanlık sıfatını kazanmıştır. Marmara Üniversitesinden Aile Danışmanlığı eğitim ve sertifikasını da alan Burcu Hanım evli ve 2 çocuk annesidir. Halen çeşitli STK etkinliklerinde moderatör ve konuşmacı olarak yer almakta, “Yetersiz Ebeveynlik” üzerine çalışmalarına devam etmektedir.
Ersin Çivi

Bilişim dünyasında 1999 yılından günümüze yazılım geliştirme uzmanı. 2004 Yılından günümüze halen aktif olarak Zeron Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri'nde Yönetici.